Onlineshopping är så smidigt!

Kanske gör du som många andra och “rippar” ner alla dina CD-skivor till en hårddisk så du slipper handskas med skivorna? Att göra detta kan verkligen vara ett riktigt hästjobb! 9505742112180118_6f277ca9Drygt 500 CD-skivor tar en stund att “rippa” och det är inte gjort i ett svep. Nåja, när de väl är på plats på hårddisken hade jag helt andra möjligheter att komma åt dem jämfört med tidigare. Jag har nämligen skaffat en så kallad NAS med inbyggda hårddiskar. Denna NAS sitter inkopplad direkt i min router, vilket gör att jag kan nå mina musikfiler praktiskt taget överallt. Då menar jag verkligen överallt; inte bara hemma i villan utan också när jag är ute och reser. Det enda jag behöver är en internetuppkoppling.

När jag exempelvis bodde på hotell i Göteborg för ett tag sedan, satt jag och lyssnade på musik som spelades upp på min laptop från NAS:en där hemma. Jag kopplade helt enkelt upp mig mot hotellets WIFI, anslöt via en programvara till min NAS och började spela upp musiken. Lätt som en plätt!

NAS:en köpte jag på nätet, förstås. Där finns ju allt att få tag på; från mitt favoritsnus Granit till pizza och snygga kläder. Det är både smidigt, snabbt och enkelt. Oftast när jag beställer prylar på nätet får jag leverans dagen därpå. Oslagbart! Dessutom har man en väldigt bra översikt när man köper prylar på nätet och det är smidigt att jämföra både priser och villkor. Av dessa anledningar har jag i stort sett helt slutat handla i fysiska butiker. Ok, mat handlar jag fortfarande hos min lokala ICA-butik, men även där går det att handla online. Min nya NAS kom, precis som utlovat, dagen därpå när jag beställde före klockan 16. Installationen var mycket enkelt och jag var igång med allt på mindre än en halvtimme!