Rätt hörlurar för rätt syfte

Många använder sin mobil för att lyssna på musik, och vill ha hörlurar som är lätta att ta med sig och inte tar stor plats, men ändå har ett bra ljud. För detta syfte finns öronsnäckor, och det finns modeller både med och utan mikrofon. Du kan använda öronsnäckor med mikrofon till din telefon, något som också benämns som handsfree.

2_50ac1f5285978Det finns trådlösa hörlurar och hörlur med sladd och vad du väljer beror förstås på hur du använder hörlurarna. Rör du på dig i ditt arbete, till exempel för att du har ett praktiskt arbete, är det ofta praktiskt om du har en handsfree trådlöst i örat. Om den är kopplad till mobilen finns det många tekniker, framför allt är det Bluetooth som gäller, som gör att du kan svara och ringa och prata och där musiken pausar när det ringer. Det är också bra om du övar dans i ett utrymme och inte har tillgång till eller har möjlighet att använda högtalare. Många använder också trådlösa hörlurar av större format för att titta på filmer eller lyssna på musik och talböcker i hemmet, utan att störa andra familjemedlemmar.

Bluetoothhörlurar drar dock batteri, och det kan hända att det tar slut och att du har glömt att ladda och det kan vara ett problem. Det kan också bli störningar i signalen av annan utrustning som finns omkring och det kan vara meckigt att koppla hörlurarna till telefon eller annan utrustning. Det gäller speciellt om du har flera olika enheter som du spelar upp ifrån, och flera olika enheter som du spelar upp på (som till exempel mobila högtalare med bluetooth). Det är en anledning varför många ändå väljer hörlurar med sladd. Andra väljer hörlurar med sladd för att de är billigare eller att den modellen de vill ha, har ett bra ljud som lyssnaren eftersträvar.