Vattenhögtalare för en helhetsupplevelse

Att lyssna på musik är en njutning som förhöjs ytterligare av bra förhållanden när det gäller ljudkvalitet. Därför är det värt att satsa på ett par riktigt bra högtalare. Nuförtiden lyssnar man på musik via dator, telefon och annan mobil utrustning och då behövs högtalare som kan kopplas in via USB eller trådlöst via bluetooth.

AGS-Third-Generation-Colourful-Trumpeter-Music-Fountain-Water-Dancing-SpeakersÄven om man har högtalare med bra ljudåtergivning över ett stort frekvensregister kan det vara svårt att få till den där riktiga partykänslan hemma. Det beror på att när man ser musik live eller är på något uteställe är musiken oftast kompletterad med andra effekter som stroboskoplampor, rök, belysning på scenen och kanske även laserstrålar som glimrar förbi genom lokalen för att skapa en spännande känsla. Att aktivera flera sinnen förhöjer upplevelsen av musiken.

En särskild typ av högtalare som ger en lite magisk känsla är vattenhögtalare. Dessa är inte högtalare som man kan ha i vattnet, utan högtalare som innehåller en liten belyst vattenfontän. Denna fontäns vattenstrålar rör sig i takt med det ljud eller den musik som spelas upp i högtalarna, samtidigt som belysning i olika färger skapar ett härligt ljus-vattenspel som är fascinerande att titta på. Vattenhögtalare är en av massor av roliga prylar som man kan hitta online idag på nätet.

Vattenhögtalare finns att plugga in direkt i USB-port via kabel eller också kan dessa anslutas trådlöst till surfplatta, dator, eller mobiltelefon. Det finns olika storlekar på vattenhögtalare. Till ett dator-/gamingsetup på skrivbordet finns lagom små högtalare med ljusfontäner inneslutna i klara plastkupor. Dessa högtalare är uppladdningsbara (via micro-USB-kabel) så att batteriet räcker mellan minst 6 till 10 timmar. Ljudvolymen regleras enkelt med knappar på foten av högtalarna. Själva kupan med vattenfontänen är sluten så man behöver inte fylla på med vatten.

På de flesta hobby- och teknikaffärer finns vattenhögtalare att köpa i ett flertal olika prisklasser, från bara någon dryg hundralapp upp till lite dyrare, mer exklusiva att köpa. Därför är det möjligt för alla att få en häftigare allround-musikupplevelse hemma.